JIM BEAM

Jim Beam este un whiskey american, de fapt un brand de bourbon. La ora actuală Jim Beam este cel mai bine promovat și vândut bourbon la nivel mondial. Deși distileria a fost înființată în anul 1795, whiskey-ul se numește Jim Beam din anul 1933 când distileria a fost reconstruita de colonelul James B. Beam, imediat după terminarea Prohibitei. Jim Beam este un whiskey și o afacere de familie. Până în anul 1998 toți distilatorii sefi (Master Distiller) au fost din familia Beam, compania fiind condusă timp de șapte generații de famila Beam. Jerry Dalton a fost primul Master Distiller (între 1998-2007) care nu făcea parte din familia Beam.
Trecând peste informațiile reci și impersonale se poate spune că bourbonul Jim Beam este într-adevăr un elixir minunat, o băutură care menține standardele bourbonului la maxim. Faptul că este cel mai cunoscut/vândut bourbon la nivel mondial nu se datorează doar campaniilor de promovare ci și produsului în sine care reprezintă tot ce înseamnă un bourbon bun. Este spiritul whiskey-ului american la superlativ, folosit în foarte multe rețete de cocktail-uri pentru aroma subtilă care rămâne după fiecare înghititură.
Bourbon-ul Jim Beam este o băutură cu o puternică și amplă istorie în spate care poate fi depășită doar de aroma sa puternică. Un nume care este intrecut doar de gust. Pentru a aprecia acest whiskey versatil la adevărata valoare poate fi consumat simplu, cu multă gheață, cu un strop de apă (fie călduță, fie carbogazoasă) sau în unul din cocktail-urile care întrebuințează bourbon ca bază spirtoasă.

Leave a comment