Mustoasă de Măderat.

Mustoasă de Măderat.

Este un soi local de mare producție, obținut prin selecția naturală în centrul viticol Măderat. Vinurile de Mustoasă, cu o tărie alcoolică de 9,5-10,5% se încadrează mai fracvent în categoria celor de consum curent (VCC). Culoarea este galben-verzuie care prin trecerea anilor devine galben-pai, menținându-și tenta verzuie.

Aroma este specifica de măr crud, proaspăt, cu note florale. Însușirile de prospețime și vioicine ,, de cursă lungă”, care se pot bea cu plăcere la scurt timp după obținere , fără să reclame invechire.

Datorită aportului de aciditate și fructuozitate, vinurile de Mustoasă se pretează foarte bine în cupaj. Este o materie primă foarte bună pentru distilate și obținerea unor produse de tip  brandy de foarte bună calitate.

Se servește  rece la 10-12 grade, ca bun aperitiv sau asociat cu preparate din carne de peste .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s