BOLIVAR ROYAL CORONAS

Varianta încercata a fost cea la tub, care vine cu notă de elegantă în plus față de varianta în cutie de cedru de 25. Tubul este de tipul celor noi, cu capac fără filet, pe fond roșu având noua codificare cu cod de bare. Trabucul miroase excelent înainte de aprindere, a tutunului bine fermentat, cu nuanțe pronunțate de miere, cafea și cedru. Învelișul este maro natural, cu nervuri fine, ușor încrețite. Trabucul este elastic la palpare, cu o umplere medie.

Am făcut tăierea cu un cutter cu doua lame iar aprinderea cu o brichetă cu o singură flacără-jet, fără probleme. Trabucul a avut o ardere bună cu tiraj mediu, cu un scrum tare, gri deschis, de aproximativ 2cm.

Royal Coronas este un trabuc mediu spre tare având un buchet bine legat, cu nuanțe de cedru și cafea și un ușor gust piperat. Caracterul tare nu-l recomandă pe stomacul gol. Poate fi acompaniat de un coniac bun ca digestiv după un grătar. Se recomandă a fi fumat într-o încăpere bine aerisită mobilată corespunzător sau afară. Mirosul rămas în cameră va fi destul de pronunțat și nu ne-aparat foarte plăcut.

Trabucul costă în jur de 40-50 lei (în magazinele românești). După parerea mea, nu este un trabuc de zi cu zi și nici recomandat începătorilor dar în ansamblu, o investiție bună.

   Autor original  HUNIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s