Cafea Espresso.

Espresso


Espresso este un tip de cafea tare, obținut prin trecerea aburului prin boabele de cafea măcinată, la presiune înalta, într-o mașină de espresso. Un espresso perfect va avea o spuma aurie-maronie, groasă, la suprafață. Dacă această spuma este cum trebuie sa fie, zahărul va pluti câteva secunde la suprafață atunci când este adăugat cu lingurița.

Espresso este punctul de pornire pentru mai multe tipuri de cafea, precum capucino, însa multi împătimiți insistă ca această cafea tare sa fie băută ca atare, eventual cu putin zahăr.

Cum îl serviți? Cu puțin zahăr. Scurt înseamnă mai putină apă, deci mai concentrat, iar lung, cu mai multă apă, într-o cană mai mare, este mai diluat.
Varietăți: adaugați-i spuma de lapte și o să obțineți espresso macchiato. Espresso corretto se obține adăugând un strop de lichior sau cognac.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s