Sangiovese.

 

Sangiovese

 

Sangiovese este un soi roșu intens colorat, fapt care permite utilizarea lui și în cupaje cu vinuri din alte soiuri roșii. Imedeat după obtinere are gust vegetal, care preia ușor acea savoare de lemn, vinul devine îmbietor. Taninurile își diminuează astringența, iar aciditatea își pastrează nota tânara si agreabilă.

Consistența, robust și cu o tărie alcoolică moderată, dezvoltă în organism o căldura fizică placută, facându-l bine apreciat de amatorii de vin roșu.

Sangiovese este un soi Italian care a fost recent introdus în cultură, prin anii 1978-80. Este productiv ( 10-18 t/ha ) și tardiv, recoltâdu-se în aceaș perioadă cu Mustoasa de Măderat. Realizează vinuri de culoare roșie rubinie cu usoare reflexe albăstrui ca vin tânăr, cu aromă de nuanță vegetală, având un gust placut, fructos, acidulat, la o tărie alcoolică mijlocie 11 % vol. La o aciditate moderata, cu fermentație malolatică desăvârșită, se consumă cu placere ca vin tânar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s