COHIBA – GENIOS

Trabucul are culoare maro închis – maduro cu pete mai închise pe alocuri. Suprafața este uleioasă, elastică, trabucul având o umplere medie. Aroma este una de ciocolată, caramel, cafea. În secțiune se observă în umplutură, frunze de diferite culori, grupate în mănunchiuri separate. Învelișul acestui trabuc este maturat 5 ani.
Tăierea și aprinderea se fac fără probleme. Am folosit o brichetă cu 2 jeturi.

Pe timpul fumatei, aromele se armonizează într-un mod unic, aroma de caramel (a învelișului probabil) și  de lemn, fiind în prim plan. Cu o tărie medie spre tare, trabucul este candidatul ideal după un grătar alături de un vin rosu dulce.
Scrumul de culoare gri deschis, cu pete mai închise care denota o ardere incompletă, are o lungime decentă. Trabucul arde în anumite zone inegal.
Deși învelișul este maturat 5 ani, trabucul merită sa mai fie învechit câțiva ani, pentru a ajunge la desăvârșire.

   Autor original  HUNIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s