MONTECRISTO-OPEN EAGLE

Seria Open a fost lansată în mai 2009 cu ocazia Cupei de Golf Montecristo. Se presupune că ar fi un trabuc de exterior, dedicat acestui sport, în arșița verii, un trabuc lejer. Este maro închis, rusticat, suprafața uleioasă, nervuri fine. Elastic la atingere. Sub înveliș se observă nervurile groase ale întăriturii. Aroma de cacao și cedru.

La acest trabuc am făcut eroarea să folosesc un cutter marca Habanos din plastic cu o singura lamă. Dezastru! învelișul s-a fisurat. Am folosit cuterul cu o lama deoarece nu mai găseam cutterul cu doua lame și în loc să folosesc foarfeca, am ales acest cutter. Toastarea și aprinderea au decurs fără probleme. Pentru toastare am folosit o brichetă cu un singur jet, iar pentru aprindere, un baț de chibrit lung. Tirajul a fost lejer. Trabucul arde fără probleme, lăsând un scrum de 2-3cm, gri pătat, destul de tare.

Aroma: Cacao, vegetal, pământ, lemn de cedru. Acesta este buchetul oferit, cu o intensitate moale. Gustul aduce aminte de ciocolata cu o ușoară nuanță salină. Părerea mea este că merge alături de un Martini sau un vin de Porto

Valoare: Am încercat aceste trabucuri anul trecut dar nu am scris un review deoarece nu mi s-au părut suficient de învechite. Acum mi se par mai bune și cred că merita investiția.

   Autor original  HUNIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s