SKYY VODKA

Skyy Vodka este un brand destul de cunoscut de vodka, dar care totuși nu a avut foarte mare succes în România. În comparație cu alte brand-uri de vodka, Skyy nu a avut parte nici de o expunere în media atât de puternică. Totuși dacă luăm în vedere faptul ca Skyy Vodka este realtiv tânără (19 ani) în comparație cu alte brand-uri care au peste 50 sau chiar peste 100 de ani putem spune că a evoluat bine.
Skyy Vodka este produsă în San Francisco, California și a apărut în anul 1992 fiind primul produs lansat pe piața de firma Skyy Spirits LLC. Designul sticlei nu este memorabil, dar lucrul care ne surprinde plăcut din punct de vedere vizual este culoarea albastru cobalt a sticlei, culoarea care rămâne întipărită pe retina oricui a văzut-o. În prima fază vodka Skyy venea în două variante, ambele simple fără nicio aromă adițională: de 40% concentrație de alcool per volum și de 45%, varianta care țintea piața consumatorilor de Martini cu vodka. Firma apoi s-a ramificat și în direcția aromelor deținând acum un portofoliu de 8 arome, dintre care cinci au fost lansate în 2008. Aromele Skyy sunt: Cherry (cireșe), Citrus (lămâie), Ginger (ghimbir), Grape (strugure), Passion Fruit(fructul pasiunii), Pineapple (ananas), Raspberry (zmeură), Vanilla (vanilie).

Spre deosebire de alte branduri care produc vodka de la un cap la altul, Skyy a ales să cumpere etanol (alcool etilic) de la frima MGP Ingredients care îl produce din grau. Etanolul este filtrate apoi, amestecat cu apa de-ionizată și cu arome (dacă este cazul), iar apoi este îmbuteliată.Skyy Vodka își merită denumirea de vedeta săptămânii recomandându-se ca una dintre cele mai pure vodcii din lume, datorită celor patru distilări și trei filtrări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s