SAINT LUIS REY-SERIE A

Trebuie să amintesc în primul rând că trabucurile Saint Luis Rey sunt produse anual într-un număr limitat, doar 60.000 de bucăți, astfel încât calitatea să fie menținută la un anumit standard. Marca a fost creată în 1950 de către doi importatori britanici. Aceste trabucuri au fost apreciate cu loialitate de câteva celebrități cum ar fi Frank Sinatra și James Coburn.
Marca nu trebuie confundată cu varianta black label produsă mecanizat tot în Cuba pentru piața din Germania.

Culoare trabucului este maro natural cu nervuri fine și încrețite. Trabucul este elastic la atingere și cu o umplutură medie. Aromele predominante înainte de aprindere sunt cele florale și de ciocolată, ambele într-o nuanță subtilă. Tăierea trabucului decurge fără probleme. La aprindere am folosit o brichetă cu doua jeturi. Discul de jar se formează imediat datorită umpluturii trabucului, care este formata din frunze subțiri. Tirajul este ușor îngreunat, fumul produs fiind totuși destul de consistent. Arderea decurge bine cu excepția ultimei părți în care se duce ușor într-o parte, fiind necesară o mică corecție. Scrumul ajunge până la 1,5cm având o nuanța gri închisă.

Acest trabuc are un buchet complex, de o tărie medie, în prima parte, imediat după aprindere, este ușor piperat, nuanța care revine și către final. Aromele predominante sunt catifelate, de ciocolata, cafea, cedru și ceva vegetal. Trabucul devine mai tare în ultima parte.

   Autor original  HUNIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s