CONIAC DELAMAIN

Casa Delamain a făcut o artă din învechirea și cupajarea distilatelor de calitate excepțională selectate din Grande Champagne, cel mai bun cru al regiunii Cognac. Toate coniacurile casei sunt îmbătrânite în butoaie vechi, pentru ca taninul lemnului să nu afecteze finețea licorii. La cupajare se folosesc numai coniacuri de vârste apropiate (un coniac mai tânăr diminuează calitatea altui coniac mai venerabil). În final, cupajele sunt reduse la concentrația alcoolică standard prin amestecarea cu un coniac foarte vechi, cu o tărie de 15 grade.
Spre deosebire de alte case, Delamain nu produce coniacuri tinere (VS sau VSOP). Cel mai puțin învechit coniac Delamain este Pale & Dry XO, al cărui buchet floral intens dezvăluie note de vanilie și rancio. Gustul este rafinat, cu o bogată savoare de fructe și doar o aluzie de lemn dulce.
Coniacul Delamain Vesper impresionează cu arome de stejar și vanilie, dar și cu o corpolență de o rotunjime remarcabilă. Grație vârstei sale mai mari decâta expresiei XO, acest coniac oferă un finiș deosebit de lung și complex.
Lungii ani petrecuți în butoaie fac din coniacul Demain Extra un etalon pentru orice coniac vechi de Grande Champagne. Buchetul este uimitor de complex, iar gustul e dominat de valuri de fructe și vanilie.

Pentru a ajunge în magnificul Delamain Tres Venerable Cognac de Grande Champagne, distilatele sunt învechite la maxim, până când ating perfecțiunea în medie, 40-50 de ani. Un asemenea veteran seduce cu un buchet foarte puternic, floral și condimentat și cu un gust intens și complex, de stafide, vanilie, lemn dulce și rancio.
Până de curând, doar dacă te chema Delamain ai fi putut degusta un coniac Rezerve de la Famille. Acum, dacă și-l permiți, poți savura și tu această licoare extrem de rară, unică prin faptul că nu e un cupaj, ci o eau-de-vie dintr-un singur butoi, distilată într-un singur an și îmbuteliată la tăria naturală de 43%. De aceea, fiecare sticlă e diferită, aceeași fiind doar plăcerea datorată acestui coniac excepțional.
În fiecare an, Delamain selectează cele mai bune eaux de vie de la partenerii săi și le pune cu grijă la învechit, pentru a păstra individualitatea distilatelor. Aceste eaux de vie de excepție devin în timp coniacurile din gama Millesimes, o serie foarte limitată dedicată celor mai rafinați cunoscători.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s