CONIAC COURVOISIER

La începutul secolului 19, Emanuel Courvoisier avea un magazin de vinuri și cognac în Bercy, la periferia Parisului. Afacerea era împărțită cu Louis Gallois, primarul localității.
Cei doi au fost vizitați în 1811 de către Napoleon Bonaparte. Împăratului i-a plăcut atât de mult coniacul casei încât a luat cu el câteva butoaie să-i țină de urât în timpul exilului pe insula Sfânta Elena.
Coniacul Courvoisier a continuat să aibă trecere la împărați. Napoleon al III-lea a acordat casei în 1869 “Certificatul de furnizor oficial al curții imperiale”.

În Courvoisier VS vei descoperi un buchet floral cu un gust delicat, în care coniacul tânăr impresionează cu vigoarea de stejar.
Din mica și marea Champagne vine minunatul Courvoisier VSOP Fine Champagne. Iată un coniac armonios, în care aromele de vanilie și migdale coapte subliniază buchetul delicat.
Nu atât de exclusivistul Courvoisier VSOP Exclusif aduce pe masă un coniac perfect pentru diverse cocktailuri, cu arome extravagante de vanilie și turtă dulce.
Napoleon Fine Champagne e sigur coniacul degustat de vechii împărați ai Franței la orice dineu de fițe. Buchetul său e copleșitor, cu note de prune, alune, vin de Porto și flori de portocale.
Courvoisier XO Imperial e dedicat adevăraților cunoscători. Textura rafinată alintă cu un buchet de portocale, caise și pere, la care coniacurile vechi de Borderies adaugă note de mirodenii.
Doar cele mai elegante eaux-de-vie din Grande Champagne și Borderies ajung în Courvoisier Initiale Extra. Acest coniac are un buchet profund și complex, de trufe, lemn de cedru și mirodenii. Explozia de gust se stinge într-un finiș armonios, parcă fără sfârșit.
Courvoisier Succession JS e o mare raritate, scoasă în cinstea bicentenarului încoronării lui Napoleon. În fiecare pahar, împăratul e slăvit de aromele de lemn de cedru, vin Sherry și cafea abia măcinată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s