CONIAC OTARD

Familia Otard și-l revendică drept patriarh pe fiorosul Ottar, o mare căpetenie vikingă de prin secolul 10. Urmații lui au făcut cariera în slujba Stuarților, pe unul dintre aceștia (Iacob al II-lea) însoțindu-l în exilul francez. În Hexagon, James Otard luptă și pentru Ludovic al XIV-lea, vărul lui Iacob. Drept mulțumire, Regele Soare îl înnobilează cu rangul de baron.
Strănepotul său, Jean Baptiste Antoine Otard, cumpără în 1796 Château de Cognac, un palat cu o istorie de un mileniu aflat în proprietatea Coroanei Franceze până la Revoluția din1789. Castelul devine sediu pentru compania de vânzare a coniacului înființată în 1795 de către baronul Otard și frații Dupuy d’Angeac.
Pivnițele proprietății, cu pereți groși de trei metri, s-au dovedit în timp ideale pentru învechirea licorilor din Cognac. Piatra masivă reușește să păstreze în interior o temperatură și umiditate constante ce garantează armonia și gustul echilibrat al coniacurilor Otard.

Otard VS e un “tinerel” cu arome intense de fructe, potrivit ca aperitiv sau în combinație cu apă tonică ori suc de portocale .
Pe lângă finețea deosebită, coniacul Otard VSOP Fine Champagne se mândrește cu arome de flori, citrice, pere și tutun, străfulgerate adesea de adieri de vanilie. Seducătoarea gingășie a coniacului Otard Napoléon vine din aromele lemn subliniate prin miresmele de fructe uscate și nucă de cocos.
Unic în lume prin tăria sa impresionantă de 55% e coniacul Otard 55. El ajunge în sticle exact așa cum iese din butoaiele de învechire, păstrându-și intactă aroma complexă de mirodenii, stejar, miere, lime și stafide.
Doar cele mai nobile distilate din Grande Champagne, Borderies și Fins Bois ajung să te încânte în Otard XO Gold. Lungii ani de învechire îi dau savoarea de rancio care se combină armonios cu note de miere și violete.
Din paradis (partea pivniței unde se păstrează cele mai vechi eaux-de-vie) vine impresionantul coniac Otard 1795 Extra. “Seniorul” casei te cucerește cu aroma generoasă de fructe uscate, miere și cutie de trabucuri, apoi te subjugă prin gustul nesfârșit de rancio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s