PUNCH CHURCHILLS

Înveliș rustic cu nervuri subțiri ușor încrețite. Culoarea maro roșcat m-a făcut să mă gândesc la un cal roib, doar nu degeaba caii campioni cu această culoare poartă numele de Cigar , iar Punch Churchills este un campion, cel puțin din punct de vedere al parfumului. Aroma înainte de aprindere este dulceagă, cu parfum floral și un iz de tutun fermentat. Elastic la atingere, cu o umplutură normală, anticipând un tiraj normal. Nervurile întăriturii ies în relief prin înveliș în zone unde culoarea devine maro închis și suprafața lucios-uleioasă.

Tăierea și aprinderea au decurs fără probleme. Am folosit un cutter cu două lame curbate și o brichetă cu un jet. Chibritul folosit la aprinderea trabucului este asemenea lumânărilor la o întâlnire romantică, iar aroma cedrului ars, aduce o notă de aromă plăcută în plus. Orice altă esență de lemn nu este recomandata, cel puțin pentru trabucurile cubaneze. De obicei magazinele oferă chibrituri fabricate din lemn de fag sau stejar. Acestea nu influentează foarte mult aroma. Se recomandă totuși a nu se folosi chibritul clasic din lemn de rășinoase, care influențează primele fumuri într-un mod nu tocmai placut.

Trabucul oferă nuanțe bogate de lemn, cacao și pământ, într-o combinație catifelată și cu o tărie medie. Din a doua treime până către final devine ușor piperat, dar foarte putin, într-un mod plăcut. Merge la fix cu un rom vechi.

Punch Churchills este un trabuc pretențios, care dacă oferă și o ardere buna, devine excepțional. Putin diferit ca aromă față de celelalte trabucuri din aceeași marcă. Este posibil ca în buchetul de frunze din compoziție să intre și sortimente care au o combustie mult mai lentă decât celelalte. Dacă aceste frunze sunt plasate lateral, atunci când se face mănunchiul, vom avea o ardere inegală.

   Autor original  HUMIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s