TENNESSEE WHISKEY.

Whiskey-ul Tennessee este unul din tipurile mai cunoscute de whiskey american, care se fabrică numai în regiunea Tennessee din Statele Unite. Totuși termenul de „Tennessee whiskey” nu reprezintă doar un nume ci și un standard pentru  producerea whiskey-ului. Ca un whiskey să fie Tennessee whiskey terbuie să fie produs în Tennessee, terciul de bază sa fie „sour mash” (la amestecul folosit să se adauge un amestec deja distilat pentru a provoca fermentarea) și să fie filtrat prin cărbune de arțar înainte de a fi pus în butoaie pentru a fi maturat. Toate aceste procese îi conferă whiskey-ului de Tennessee o aromă și o dimensiune specifica.

Procesul a apărut în sub-regiunea Lincoln din Tennessee, unde a fost înființată prima distilerie, sub-regiune care mai târziu a devenit sub-regiunea Moore împreuna cu zonele aferente. La ora actuală exista decât două tipuri de Tennessee whiskey pe piață, din care doar unul este cunoscut la nivel mondial. Whiskey-ul de Tennessee putea fi distilat defapt doar în trei asemenea sub-regiuni ale Tennessee-ului, dar din 2009 au fost introduse și alte regiuni ajungându-se astfel la 41. Această decizie a fost luată în speranța de a crește numărul de distilerii, transformând astfel brand-ul de Tenneessee whiskey într-un fenomen mai cunoscut.

Deși din punct de vedere al procesului de distilare și al țării în care este produs whiskey-ul de Tenneessee este un whiskey american similar cu bourbon-ul există anumite elemente distinctive care fac această băutură spirtoasă să își merite propria categorie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s