Mojito

Mojito

Mojito este un cocktail pe bază de lime mentă și alte câteva ingrediente  necesare pentru prepararea acestui minunat cocktail .

Mojito se se află pe locul patru în clasamentul celor mai cunoscute cocktailuri din Europa .

Deci din moment ce e al patrulea cocktail pe Europa ar trebui să  încerci și tu prepararea acestui cocktail , aaaa nu prietene îl bei după ce îl prepari ,sau ce ai crezut că ți-l servesc eu gata preparat … sper ca ști de glumă  … oricum hai să vedem ce ingrediente ai nevoie pentru a putea începe prepararea acestui cocktail :

– 13 Frunze de mentă;

– 2 Linguri de zahăr brun;

– Lime;

– 50 Ml rom alb;

– Apa minerală ,       (toată lumea știe cum arata apa minerală);

– Și gheață cuburi.

Oky odată ce ști cum arată aceste ingrediente hai să vedem de ce ustensile ai nevoie pentru a putea începe:

– Pahar gol;

– Pisălog de lemn sau plastic;  

– Celebra linguriță cu coada lungă , poate te întrebi de ce cu coada lungă sau nahh poate nu te întrebi , eu oricum îți spun , pentru că această lingură te ajută să amesteci cocktailul fără să amesteci toată compoziția lichidelor din pahar .     Un cutit;

Și un fund de lemn , oky acum putem începe împreună : Pentru început se ia limeul și se taie cubulețe exact ca și la green apple sau o a-doua opțiune felii mai groase  ajută și la decor ,uitate la prima poza să vezi cam cum ar trebui tăiate , le introduci în paharul gol apoi adaugi zahăr brun și câteva frunze de mentă .

Se ia pisălogul și se presează în pahar până iese sucul din lime odată ce am terminat cu acest proces putem trece la pasul următor și anume . adaugăm 50 ml de rom alb apoi umplem paharul cu gheață cuburi ca la sfârșit adăugăm apă minerală .

Important luăm lingurița din imagine o introducem în pahar și amestecăm ridicând puțin în sus de la fund limeul și menta , de ce ? pentru că prin acest proces se amestecă compoziția cocktailului în acela-ș timp se formează un decor în interiorul paharului.

Ca decor folosim menta rămasă luăm menta o plesnim în palmă apoi o pui la gura paharului adaugi un pai ți gata.

Cocktailul meu e gata preparat și numai bun de servit .

 

Leave a comment