ABSOLUT VOKDA

Absolut Vodka este unul din cele mai cunoscute nume din lumea băuturilor spirtoase și la momentul actual este al treilea cel mai mare brand din lume fiind surclasat doar de Bacardi și Smirnoff. Sunt două lucruri cunoscute la nivel larg despre vodka Absolut: unul este că este un produs Suedez și altul este forma specială a sticlei. În momentul de față vodka Absolut poate fi găsită în 126 de țări diferite și există planuri de extindere.

Vodka Absolut a apărut în anul 1879 pentru prima oară, fiind creată de Lars Olsson Smith, iar de-a lungul timpului și-a schimbat atât formula cât și denumirea. Primul nume a fost “Tiodubbelt Renadt Brännvin” care însemnă în princpiu “vodka (sau alcool) purificată de 10 ori” apoi s-a numit “Absolut Rent Brännvin” (vodka (alcool) absolut pură), iar în 1979 a primit numele de Absolut Vodka când a fost lansată ca pe piața internațională. Producția a sârit atunci de la 90.000 de litri ajungând la 96.6 milioane de litri în 2008.

Vodka Absolut poate fi considerată cameleonul băuturilor spirtoase datorită înfățișării în continuă schimbare. Singurul lucru care a rămas la fel de-a lungul șirului lung de transformări este forma sticlei, forma care este marca înregistrată și nu poate fi folosită de nimeni în nici un fel. Pe lângă vodka tradițională Absolut a mai lansat și o gamă destul de largă de vodka cu diverse arome, cele mai cunoscute fiind Raspberri, Kurant, Pear, Mango, Peppar, Citron, Mandrin, Vanilia.

Absolut Vodka își datorează mare parte din notorietate campaniei publicitare de lungă durată, care poate fi considerată ne-întreruptă până în momentul de față. Astfel pe lângă aromele speciale lansate, compania mai lansează și alte sticle promoționale. Cele mai cunoscute ediții în România sunt probabil Absolut DISCO (Absolut Blue cu o carcasă care seamănă cu un disco ball) și Absolut ROCK (Absolut Blue cu o husă din piele neagră bătută cu piramide metalice). Pe lângă aceste doua variante există multe alte design-uri create pentru sticlele de Absolut de diverși artiști cunoscut la nivel mondial. În majoritatea acestor campanii este folosita vodka Absolut Blue, care este sortimentul de bază (clasic) al Absolut.

Leave a comment