HENNESSY

Hennessy este unul din cele mai cunoscute brand-uri de coniac din lume la ora actuala, acaparând peste 40% din piața de coniac la nivel mondial. Acest coniac este produs de casa Jas Hennessey & Co., situată în regiunea Cognac, Franța. Ultimele studii arată că anual se vând aproximativ 50 de milioane de sticle de coniac Hennessy la nivel mondial, fiind astfel cel mai bine vândut coniac.

Distileria Hennessy a fost fondată în anul 1765 de către Richard Hennessy, un irlandez. O puternică influență asupra firmei a avut-o Kilian Hennessy, un descendent direct al lui Richard Hennessy. Kilian a fost CEO al companiei Hennessy în anii ’70, perioada în care Hennessy a fuzionat cu Moet et Chandon ducând la apariția brand-ului Moet Hennessy. Apoi în anul 1987 Moet Hennessy a devenit o parte din Luis Vuitton, creând astfel unul din cele mai mari conglomerate de brand-uri de lux, LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy). Kilian Hennessy a făcut parte din consiliul acestui conglomerat până în anul 2010 când a decedat la vârsta de 103 ani.
Casa Hennessy a început prin a produce tipurile consacrate de coniac și anume: V.S., V.S.O.P., X.O. Totuși de-a lungul timpului au mai apărut diverse sortimente, de obicei în varianta de colecție, cum ar fi Private Reserve, Timeless (2000 de sticle), Ellipse (2000 de sticle) și altele. După ce conducerea firmei a realizat că mare parte din consumatorii de Hennessy sunt oameni cu experiență și în general mai în vârstă a încercat să atragă și segmental mai tânăr. Astfel a lansat pe piață câteva produse noi cum ar fi “Pure White” sau “Hennessy Black”, care au fost popularizate prin campanii publicitare orientate către publicul țintă.

Popularitatea coniac-ului Hennessy în cadrul generațiilor mai tinere poate fi atribuită și faptului că o serie de rapperi sunt fani ai acestei băuturi și o menționează în cântecele lor. Unul din cei mai mari fani a fost rapper-ul Tupac care a scris un cântec numit chiar “Hennessy”. Printre celebritățile iubitoare de Hennessy se numără Dr. Dre, Snoop Dog, Eminem, Kanye West, Busta Rhymes, P. Diddy, care au menționat acest brand de coniac în cântecele lor. De asemenea se spune ca Kim Jong Il era un cunoscător, cumpărând astfel de-a lungul anilor cognac Hennessy în valoare de 800.000$.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s