CANADIAN WHISKY

Whisky-ul canadian este unul din cele patru tipuri de whisky cunoscute, dar nu cel mai proeminent dintre cele patru tipuri. Whisky-ul canadian a fost una din cele mai cunoscute spirtoase din timpul Prohibiției din Statele Unite, în special datorită distanței relativ mici dintre Canada și Statele Unite. Totuși acest tip de whisky nu se face remarcat prin nimic special din punct de vedere al aromei față de celelalte tipuri de whisky.
Ca un whisky ca să poate fi numit whisky canadian trebuie să respecte anumite criterii care au fost înscrise în anumite legi canadiene. Tot procesul de obținere al whisky-ului, începând de la cereale și până la maturare trebuie să se desfășoare pe teritoriul Canadei pentru ca distilatul să poată purta numele de whisky canadian. De asemenea trebuie învechit minim 3 ani în butoaie de maximum 700 de litri înainte de a fi comercializat. Terciul folosit pentru whisky-urile canadiene are drept componență majoră secară, iar majoritatea whisky-urilor au o textură nu atât de dură și sunt mai buvabile. La fel ca omologul scoțian pentru whisky-ul canadian s-a adoptat termenul de „whisky” fără „e”, însemnând astfel că produsul este de o calitate inferioară produselor irlandeze și americane. În Canada se mai produc de altfel și alte tipuri de whisky ca Single Malt sau Maple Whisky. Maple Whisky sau whisky-ul de arțar este originar acestei zone și nu este propriu-zis un whisky fiind defapt un amestec de whisky cu sirop de arțar.

Deși whisky-ul canadian nu este atât de cunoscut precum alte tipuri de whisky care se bucură de un renume în întreaga lume nu trebuie neglijat pe lista băuturilor spirtoase care trebuiesc încercate într-o viață.

Leave a comment