Rémy Martin

Făcut doar din eaux-de-vie din Petite Champagne, Rémy Martin Grand Cru e un coniac de fiecare zi, potrivit în diverse cocktail-uri.
Mai vârstnicul Rémy Martin VSOP aduce în pahar note de vanilie și caise, îmbrățișate de parfumul de violete sălbatice.
Nobilul Rémy Martin VSOP Premier Cru e făcut doar din eaux-de-vie din Grande Champagne. De aceea, aroma de caise uscate este atotstăpânitoare, ici si colo apărând note de vanilie, iasomie și nucșoară.
Toată istoria Franței e regăsită în Rémy Martin 1738 Accord Royal. Aromele bogate de stejar, scorțișoară și ciocolată se prelungesc în gustul cu tonuri de fructe și portocale caramelizate.
Aromele fructate din Rémy Martin Club vor face senzație între domnii pasiona și de gustul bogat cu note de iasomie, migdale coapte și scorțișoară.
Rémy Martin XO Excellence deschide gama coniacurilor de mare clasă. Prestanța lui mătătsoasă ascunde note de iasomie, smochine proaspete și prune. Savoarea stejarului e acolo, desăvârșită de tonuri de scorțișoară și alune.
Următorul în ierarhie este Rémy Martin XO Excellence Premier Cru. Doar distilatele din Grande Champagne puteau da aroma izbitoare de iasomie care se îmbogățește în timpul degustării cu note de șofran, ghimbir, stejar și piele proaspătă.

Ca un parfum arată Rémy Martin Extra. Iar senzația aceasta e întărită de aromele de prune caramelizate, mirodenii rare și lemn de cedru. Textura satinată conduce spre un finiș lung și rafinat.
Rémy Martin 1988 Vintage Premier Cru e un coniac produs din recolta unui an cu adevărat excepțional în Grande Champagne. Ploaia abundentă a dus la o producție scăzută, dar care a dat după 18 ani un eau-de-vie opulent, cu note de piersici, pere și vanilie. Raritatea Rémy Martin se topește practic în gură într-un finiș lung și suculent.
Diamantul casei a fost creat în 1874 ?i înnobilat cu numele de Rémy Martin Louis XIII. Regele coniacului este creat din O MIE DOUĂ SUTE (!!!!!!) de eaux-de-vie, unele dintre ele învechite mai mult de o sută de ani. Clondirul de cristal care-l găzduiește este creat de 11 maeștrii sticlari și decorat cu aur de 24 de carate (plus diamante, într-o ediție limitată din 2001).
Nu o să-ți stric bucuria de a da multe mii de euro pe o sticlă de coniac Louis XIII descriindu-ți gustul. Dar te rog să-mi spui și mie cum e imediat după de golești sticla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s