PARTAGÁS SALOMÓNES

Prima impresie: Partagás Salomónes este un trabuc impresionant din punct de vedere al dimensiunilor cât și al greutății care se simte în palmă. Aceste trabucuri – figurado sunt mai greu de realizat neavând un diametru constant iar umplerea trebuind să fie totuși egală pentru a asigura o ardere bună. La palpare trabucul pare să aibă totuși o umplere egală. Învelișul este de un maro deschis către natural, cu nervuri fine. Aroma care ne întâmpină este de brânză-miere.

Construcție: Tăierea am făcut-o cu un cutter cu doua lame iar aprinderea, fără toastare, cu un băț de chibrit. Tirajul a fost bun, arderea fără probleme, lăsând un scrum tare de 4-5cm.

Aroma: Imediat după aprindere – gust cremos de cacao, lapte și cafea, la început cu tărie medie. Aroma este foarte echilibrată, gustul lăptos rămânând pe tot parcursul. În partea a doua aromele de cacao și de cafea se transforma într-un gust lemnos-cremos foarte plăcut. Trabucul evoluează către tare pana la final, în ultima parte devenind foarte tare.  Aroma la final este de lemn, în fundal rămânând totuși nuanțele de cacao și lapte.

Valoare: Partagás Salomónes este unul dintre cele mai bune trabucuri fumate, un trabuc care, în ciuda tăriei și gustului de lemn dinspre final, păstrează acel gust cremos-catifelat al trabucurilor cubaneze de calitate. Este un trabuc puternic, pentru ocazii speciale, care merita încercat. Nerecomandat incepatorilor.

   Autor original  HUMIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s