Whiskey Scotch.

       Whiskey Scotch.

   Cei mai multi consideră ca whiskeyul scoțian este cel mai potrivit să acompanieze un trabuc în special “single malt scotch”. Acesta este obținut printr-un procedeu special, fiecare marcă fiind distilată într-o singură distilărie în Scoția, malțul de orz, și toate ingredientele fiind de proveniența scoțiană. Pentru distilare se folosește același recipient în care a avut loc fermentarea. Whiskeyul astfel obținut este maturat în butoaie de stejar timp de mai mulți ani. Din acest punct de vedere,

trabucurile și whiskeyul au un punct comun – ambele devin mai nobile prin procedee de maturare care duc la desăvârșirea aromei și gustului acestora.
Whiskeyul poate fi servit cu gheața sau simplu. Trabucul și băutura fiind complementare, în cele mai multe cazuri whiskeyul nu merge cu un trabuc tare. Există totusi cazuri în care un whiskey poate aduce îmbunatățiri aromei unui trabuc tare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s