COHIBA – SIGLO V

Siglo V au fost produse începând cu anul 1992 și lansate pe piața internațională în 1994 cu ocazia comemorării a 500 de ani de la descoperirea Lumii Noi de către Cristofor Columb. Seria Siglo sunt considerate a fi trabucuri cu o aromă medie, la fel fiind și Siglo V. Este un trabuc suplu, și destul de greu de realizat având în vedere că este destul de subțire și la lungimea de 170mm, trebuie obținută aceeași umplere. Culoarea este maro

natural, ușor mată, cu nervuri subțiri, ușor încrețite pe alocuri. Aroma înainte de aprindere este de tutun bine fermentat – acel iz de brânză veche cu note de miere.

Tăierea și aprinderea au fost fără probleme. Tirajul – ușor îngreunat. În ultima parte s-a stins o dată necesitând o reaprindere. Scrumul poate să ajungă la 2-3cm, având o culoare gri deschisă cu pete mai închise pe alocuri – care denotă o ardere incompletă.

Gustul pe tot parcursul este cremos cu arome de cacao, cocos, caramel, un pic de vanilie, note de lemn, către final apărând și o interesantă aromă de caise, în ansamblu având un buchet complex cu o intensitate a aromelor slaba spre medie.

Siglo V este un trabuc scump, care oferă o ora de bună relaxare la un pret totuși mare pe piața românească și o diferență semnificativă între magazine atât de preț cât și de calitate. Nu este un trabuc de zi cu zi și nici un trabuc care să fie cumpărat de la un magazin oarecare, ca să nu va pară rău de banii cheltuiți la final.

   Autor original  HUNIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s