Prima ta Achiziţi de Pipa si Tutun.

Primele achiziţii de tutunuri şi pipe sunt cele mai importante. Dacă achiţionezi  pipa şi tutunul după primul fumat, nu cred că mai apuci sa fumezi o alta pipă.
După cum am spus, în achizitionarea primelor pipe şi tutunuri ar fi bine să evitati kiturile de start, ce conţin o pipă, un pachet de tutun şi un futac. Pipa este din lemn de păr/cireş, tutunul este mizerabil, singurul lucru bun este futacul.
Indicat ar fi pe cind iti veui cumpara prima pipă/tutun sa ai alături un amic pipar care ştie să studieze pipa care îti place şi să vadă eventualele defecte. O pipă poate avea multe defecte, printre care cele mai vizibile sunt: canalul de fum care intră în vatră, nu este poziţionat fix pe fundul vetrei şi la mijlocul axei. Dacă canalul de fum e dezaxat atunci tutunul va arde inegal, lucru care va genera neplăceri fumătorului.
Totodată, când cumperi o pipa, uitate să vezi dacă lacul este la fel pe toate
suprafeţele, dacă îmbinarea dintre mortisă şi muştiuc este perfectă şi axată.
Dacă îmbinarea aceasta nu este perfectă, atunci este posibil ca aerul să intre în mortisă sau muştiuc în timpul fumatei, ceea ce nu e deloc bine căci tirajul va avea de suferit.

Prima pipa pe care o poti cumpara ca incepator este ( Adsorba), o marcă italiană de pipe. Ca şi calitate este ok, pentru un începător.
Sfatul personal este să nu achiziţionăm pipe de peste 4500 ron la prima pipă.
Un pipar începător nu simte foarte tare diferenţa dintre o pipă de 300 ron şi una de 600 ron. Normal să vreti cele mai bune pipe, dar un pipar începător are nevoie în primul rând de o unealtă care să îl ajute să descopere frumuseţea
fumatului de pipă, nu să o etaleze pe terasă cand iese cu piţipoancele. Chiar şi o pipă second este bună ca prima pipă.

Aceste pipe sunt deja fumate şi cel puţin in teorie, sau rodat. În România, pentru pipe de începător, personal recomand Danske Club, Savinelli sau Adsorba. După ce trece ceva timp şi câteva pachete de tutun fumate, piparul
se poate orienta spre alte branduri.
La capitolul tutun, mulţi pipari recomandă ca tutun de începător Amphora Full Aroma, mie personal nu imi place deloc acest tutun. Mam împacat foarte
bine însă cu Thomas Radford Sunday’s Fantasy, un tutun aromat şi bogat. Însă
alţi pipari începători cărora leam recomandat acest tutun nu au reuşit să se
împace cu el, deci, în final, cred că primele tutunuri ţin mai mult de noroc decât de preferinţele piparului. Dacă piparul are noroc şi achiziţionează un brand cu care se împacă, atunci el va merge mai departe cu acest brand, dacă nu, are şansa să încerce alt fel de tutun.
   Ideal este ca înainte de prima achiziţie,a piparului începător este bine să aibă şansa de a se întâlni cu mai mulţi pipari veterani care să îi arate mai multe feluri de tutun, pipe şi accesorii din care acesta va putea alege ce îi place cel mai mult.

Subces  si ai grija ce alegi.

Leave a comment