BOLIVAR-GOLD MEDAL

Trabucurile Bolivar Gold Medal sunt aduse de curând în România. Acestea au fost produse pana în anul 1992 și apoi producția a fost întreruptă. La vremea respectivă, trabucurile erau considerate ca fiind printre cele mai tari. Producția a fost reluata de câțiva ani.

Prima impresie: Trabucul vine împachetat în hârtie poleită auriu cu inelul peste și în plus cu încă un inel “La Casa del Habano”. Hârtia poleită este lipită cu bandă adezivă transparentă, destul de ciudat dar cu certitudine, operația este făcută manual. Învelișul are culoarea maro închis, trabucul fiind elastic cu suprafața mată și nervuri subțiri, având o aromă de tutun fermentat și miere.

Construcție: Tăierea am făcut-o folosind un cutter cu două lame, deși la acest diametru se poate folosi și un perforator. La aprindere am folosit o brichetă cu un singur jet. Tirajul a fost bun pe tot parcursul fără variații. Arderea a decurs perfect, cu un scrum moale de aproximativ 1cm, gri deschis.

Aroma: Acest trabuc are un buchet de arome mediu spre tare, cremos, cu nuanțe de cacao, caramel și lemn. Nu am încercat versiunea veche dar din auzite, ar fi fost mult mai reușită dar nici în această variantă nu este un trabuc rău. Recomand savurarea acestui trabuc alături de un coniac bun.

Valoare: Prețul a fost undeva în jur de 40 lei, nu foarte piperat, iar după o învechire de câțiva ani merită investiția.

   Autor original  HUNIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s