ASHTON – SOVEREIGN

Conform etichetei acest tabac conține Latakia din Siria, Oriental Dubec din Turcia, black Cavendish presate și maturate în prese de înaltă presiune de tip scoțian. La final amestecul este îmbogățit cu nuanțe de nucă prin adaosul de  bright Carolina, și Red Virginia maturat. La deschiderea cutiei te lovește un miros picant de brânză mucegăită, nuci și o nuanță vegetală de fân cosit. Amestecul nu este foarte omogen, se pot găsi bucăți întregi de flake nedesfăcut.

După aprindere gustul variază, datorită amestecului neomogen, aspect care personal îmi place deși cunosc pipari care preferă amestecurile omogene care nu crează surprize. Totuși adaosul de aroma vine subtil din partea fiecărei componente, Latakia aduce un ușor gust amar, dar care nu predomină, ieșind la iveala și aroma de nuca, per ansamblu fiind un gust ușor picant, tare și bogat dar și ușor dulceag datorită cavendishului care predomină componența principală de flake. Spre final se remarcă nuanța de nucă.

Arderea decurge bine lăsând un scrum fără impurități, de culoare deschisă. Aroma lăsată în cameră este plăcută, dulceagă.

Recomand folosirea unei pipe bent astfel incat fumul din bol sa vina mai usor in contact cu nasul.

Tabacul se recomanda fumatorilor care prefera aromele englezesti, excelente, rafinate, cu ceva mai multa nicotina.

   Autor original  HUMIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s