LA INVICTA-MADURO

Prima impresie: Culoarea trabucului este maduro, suprafața fiind rugoasă, dură, uleioasă, cu nervuri groase și destul de reliefate. Aroma înainte de aprindere este de brânză mucegăită destul de tare ca să înțepe la nas.

Construcție: Tăierea și aprinderea le-am făcut fără incidente. Tirajul este îngreunat datorită îndesării frunzelor. Arderea este bună, lăsând un scrum gri deschis și tare de aproximativ 3cm. În timpul arderii, uleiurile din înveliș ies la suprafață, foaia de tutun căpătând un aspect asemănător bobului de cafea uleios și bine prăjit

Aroma: În prima parte aroma predominantă este de cafea proaspăt părjită, zahăr ars, dulceag, puțin picanta și o ușoară notă de migdale. În partea a doua până către final, gustul devine mai amar. Pe tot parcursul avem de-a face cu o tărie medie spre tare.

Valoare: Față de celelalte trabucuri La Invicta fumate, acesta a fost pe departe cel mai bun atât din punct de vedere al aromei cât și al construcției. Prețul este ușor piperat dar în Anglia preturile sunt ceva mai mari decât în Europa în momentul de față.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s