Riesling Italian.

Riesling Italian.

 

Pe plan mondial, când se vorbește de  Riesling, toată lumea se gândește la Rieslingul de Rhein ( Rhein Riesling ). El, Rieslingul german, este cultivat și apreciat pe plan european și chiar mondial. Riesling Italian este ,, la putere ” la noi in România; nici măcar în Italia el nu este cine știe ce cunoscut. În România, el dă producții relativ mari (10-12 t/ha ) și constante calitativ.

Practic, în arealele consacrate, el poate asigura în fiecare an, parametrii necesari pentru ca vinul să fie incadrat la categoria DOC ( vin de calitate cu denumire de origine controlată ). Datorită însușirilor sale, acest vin s-a răspândit în aproape toate podgoriile țării, deținând, din punct de vedere a suprafeți, locul al – II-lea.

Vinul de Riesling Italian nu este ușor de recunoscut; nu poate fi considerat cu aromă primară. Vinul este cunosuct ca vin sec ,, curat” și sobru.

Vinificat cu grijă, el are o aromă de fermentare foarte plăcută. Trebuie consumat mai ales ca vin tânar alături de pește sau diferite preparate din legume, dar și Riesling Italian de 2-3 ani este un vin excelent. la 6-10 ani, un Riesling Italian sec își pierde prospețimea și își diminuează savoarea.

Pentru însușirile sale de producticitate și calitate constantă, este de presupus ca acest vin  își va menține locul în frunte între vinurile din România, dar este greu de crezut că el va avea vreodată șanse reale de a se impune ca vin destinat importului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s