VODKA FINLANDIA

În lungile ierni arctice, când până și renii îngheață, tot ce le rămâne de făcut finlandezilor e… Finlandia. Au descoperit asta în 1970, când s-au inspirat dintr-o populară băutură națională (Koskenkorva Viina) și au creat vodka Finlandia.
Cuvântul cheie pentru vodka Finlandia este puritatea. Apa provine dintr-un izvor format în era glaciară și este atât de curată încât compania se mândrește că nici nu trebuie s-o filtreze. Orzul din care se distilează Finlandia se coace în aerul pur din nord, sub soarele care nu apune niciodată în cele 73 de zile de vară finlandeză.
Sticla de Finlandia este una dintre creațiile de frunte ale celebrului sculptor și designer Tapio Wirkkala. Pentru ca și conținutul să fie tot de excepție, vodka Finlandia este rafinată printr-un proces de distilare continuă care cuprinde 200 (!!!) de etape.
Datorită distilării complexe, vodka Finlandia are un gust pur, fin, dar nu și un parfum expresiv. De aceea, în afară de vodka Finlandia Classic, spiritul nordului a lansat seria Fusion, în care vodka de cristal este combinată cu diverse arome: merișor, lămâie verde, mango, fructe de pădure, grapefruit, tangerine și coacăze.

Leave a comment