LA AURORA PREFERIDOS GOLD

LA AURORA PREFERIDOS GOLD

La Aurora este o marca cu traditie din Republica Dominicana, producand doar trabucuri premium. De departe, Preferidos sunt cele mai spectaculoase din toate punctele de vedere, al formei – Perfecto, aromei, modului de prezentare, calitatea fiind pe primul plan la realizarea lor. Istoria acestor trabucuri incepe din vremuri indepartate, inca din 1903, Preferidos fiind concepute de Eduardo León Jimenes. Don Eduardo si-a dedicat munca realizarii formei Perfecto (Torpedo). Initial se producea gama Standard, la aceasta adaugandu-se ulterior Preferidos Platinum, Corojo Gold, Maduro de luxe si Sapphire.
La Aurora Preferidos sunt produse intr-un standard de calitate strict respectat. Numai mater rollers pot rula aceste trabucuri (de aceea fiind produse doar 100 de bucati zilnic). Tutunul folosit este maturat mai multi ani inainte de maturarea finala de inca un an in baricuri de stejar. Dupa ce sunt rulate, trabucurile mai sunt invechite inca 6 luni inainte de a a fi ambalate in tuburi din aluminiu de cea mai buna calitate.
Aceste trabucuri sunt perfecte din toate punctele de vedere, pretul fiind pe masura.
La Aurora Preferidos Gold contin umplutura din Cameroon, Brazilia si Rep. Dominicana, Intaritura Piloto Cubano din Rep. Dominicana iar invelisul este vestitul Corojo cultivat Rep. Dominicana.  

Aroma acestui trabuc este Echilibrata, intre catifelatul cameroonului, dulcele tutunului brazilian si, bineinteles, cafea prajita, migdalat, amarui, datorita tutunului dominican. Peste toate domneste gustul usor piperat al invelisului Corojp dominican. Se simte si aroma de lemn de stejar (sau poate este doar o autosugestie), in orice caz, impresia mea este ca o invechire in humidor de cedru ar da in timp o nota si mai interesanta.
Tarie medie care se duce spre tare la final.

Acest trabuc nu este unul care sa fie gustat in localuri, intre aromele de tutun de tigarete si parfumuri ale doamnelor. Avand in vedere ca este destul de scump 160 lei buc  .

Nu este indicat  sa-l savurati daca nu a fost bine pastrat. Daca va aflati in excursie in Rep. Dominicana, nu-l ratati. Acolo il puteti cumpara la preturi decente .

Autor original  HUMIDOR. RO

Leave a comment