CONIAC PIERRE FERRAND

În Logis D’Angeac, în inima inimii ţării coniacului, casa Pierre Ferrand distileaza licori atât de speciale încât a ales să nu folosească denominările clasice pentru coniac (VS, VSOP, XO).
Acestea sunt înlocuite de apelative neaşteptate, care individualizează coniacurile Ferrand şi mai mult decît provenienţa lor exclusiv din Grande Champagne, cel mai bun cru al coniacului.

Pierre Ferrand Ambre ascunde în culoarea sa aurie arome subtile de vanilie, trandafiri şi violete. Gustul proaspăt explodează într-o bogăţie de fructe dintre care evidente sunt prunele şi caisele.
Un coniac bogat şi elegant te aşteaptă în sticla de Pierre Ferrand Reserve. Buchetul vanilat, dominat de note de petale de trandafir şi gem de caise conduce triumfal spre un finiş de scorţişoară, alune de pădure şi lemn dulce.
Numele spune totul despre următoarea atracţie a casei din Grande Champagne: Pierre Ferrand Esprit Des Dieux. Aromele sale divine încântă cu tonuri de cedru şi mirodenii, pe când gustul foarte masculin are note viguroase de tutun, piele şi lemn dulce.

Şi următoarea licoare tot din paradis vine. Pierre Ferrand Selection Des Anges impresionează cu o aromă complexă de iasomie, alune, vanilie, totul desăvârşit de o exotică adiere de curry. De la prima picătură, acest coniac îţi asaltează gustul cu senzaţii de fructe caramelizate, şofran, ghimbir şi miere, intens prezente în finişul foarte lung.
Cu Abel, intrăm în categoria coniacurilor super-premium distilate de casa Pierre Ferrand. Licoarea rubinie defilează în pahar cu un buchet complex de pere, gutui şi smochine, datorat îndelungii învechiri. Finişul incredibil de persistent este pe măsura vârstei venerabile a acestui coniac nobil.
Doar 300 de sticle de coniac Pierre Ferrand Ancestrale sunt destinate anual degustătorilor de rând. Însă norocoşii vor fi răsfăţaţi de o bogăţie de arome dintre care se remarcă cele de alune, lemn dulce, piele, tutun şi fructe caramelizate. Gustul nu putea fi dominat decât de notele de rancio, obligatorii pentru orice coniac foarte vechi. Pe lângă rancio, vei mai putea savura şi adieri de fructe sau lemn exotic.

Cele mai alese eaux de vie din pivniţele Pierre Ferrand ajung în ediţiile extrem de limitate din Collection Privée. Această colecţie scoate la lumină coniacuri din vintaje excepţionale, de mare valoare şi raritate, care sunt îmbuteliate la tăria naturală şi au certificate de origine semnate de maestrul distilator al casei şi de un oficial al statului francez.
În prezent, sund disponibile coniacuri distilate în 1914, 1972, 1973 (vintaj considerat cel mai bun al veacului trecut) şi 1975.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s