RATTRAY’S – BROWN CLUNEE

Am deschis cutia imediat după ce am primit-o și am fost și la doua întâlniri Pipa Club București cu ea. Între timp, în acest tip de cutie, tutunul se usucă puțin nefiind foarte etanșă.Fumasem acest tutun la întâlniri.Nu am fărmițat/răsfirat tutunul, mi s-a părut destul de bun așa cum este prezentat. Pentru a umple pipa am făcut între degete un baton bine presat

Presare tutunului între degete înainte de a-l introduce în bol, lipește firele între ele permițând astfel o propagare mai bună a jarului, condiția fiind ca umiditatea să fie destul de bună pentru a permite lipirea. Metoda nu poate fi aplicată la un tutun uscat, uscarea ducând la pierderea tutunului printre degete prin fărmițare.

Acest baton, care are un diametru mai mic decât diametrul interior al bolului, l-am introdus în bol după care l-am presat ușor (având inițial o lungime mai mare cu 1/3 din adâncimea bolului) până la 2-3mm sub buză.

Aprinderea a fost relativ bună, necesitând reaprindere de câteva ori. Odată pornit, a avut o ardere buna până la final. Imediat după aprindere batonul explodează în pipă, producând o umplere uniforma dar păstrând legătura formată între panglici.

Autor original HUMIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s