CONIAC GIRAUD

Familia Giraud se ocupă de viticultură încă din 1650. În atâția ani, în pivnițele casei s-au adunat distilate de mare valoare, produse exclusiv pe proprietatea mignonă de 35 de hectare aflată în inima celui mai bun cru al coniacului, Grande Champagne. și astăzi, Giraud produce coniac după metode tradiționale, majoritatea operațiunilor făcându-se manual.
Coniacurile Giraud provin numai din Grande Champagne și sunt învechite mult mai mult decât cer reglementările franceze. Iar fiindcă acest lucru se petrece în pivnițele deosebit de umede ale companiei, licorile au o suplețe și o finețe remarcabile.
Cel mai tânâr coniac al casei este Giraud Élégance, un distilat de șase ani cu un inconfundabil buchet de struguri proaspeți.
În opt ani de învechire, coniacul Giraud VSOP nu și-a pierdut nici un strop de vioiciune. Aroma e fructată, iar gustul, cremos, cu tonuri de miere și struguri.
Buchetul coniacului Giraud Napoléon debutează cu arome de rancio normale pentru cei 15 ani ai săi. Gustul combină fericit savoarea de prună cu note discrete de miere și adieri de lemn.
Cu un și mai evident caracter de rancio îi delectează pe cunoscători coniacul Giraud Vieille Réserve. Expresia XO a casei franțuzești are un buchet delicat, dulceag, cu note de prune, piersici și caise. Gustul fin relevă fructe cu miere, iar finișul e lung, pe măsura unui sfert de secol de învechire.
Complexitatea uluitoare a coniacului Giraud Tres Rare e datorată celor 40 de ani de învechire în care distilatele s-au înnobilat cu arome de lemn, rancio și mirodenii (cuișoare, piper). Gustul bogat, cu tonuri de miere și fructe confiate se topește într-un finiș mediu, subtil piperat.
O jumătate de veac a așteptat coniacul Giraud Héritage pentru a ajunge în pahare. Această licoare învechită la perfecțiune uluiește cu aromele de rancio atotstăpânitoare, dar și cu un finiș infinit de lung, dulce și rafinat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s