Merlot.

 

                              Merlot

 

Vinurile  de Merlot se situează imedeat sub cele de  Cabernet Savignon. În podgoria de …. soiul  s-a extins dupa 1960, dar producția lui este aproape dublă fată de Cabernet Savignon .

Produce vinuri deosebite pe dealurile însorite la … ,Ghioroc, Cuvin si Pauliș. Intensitatea colorantă se apropie de acea a vinurilor  Cabernet Savignon cu nuanțe slabe albăstrui ca vin tânăr, apoi roșie cărămizie după ani de păstrare la butoi și butelie.

Aroma, placută  și persistența de fruct copt, se identifica în bună parte cu cea a strugurelui.

Vinul este mai puțin aspru și rotund, mai armonios și mai băubil chiar din primul an. Dupa 2-3 ani de învechire dobândește un buchet intens, foarte fin și subțil, este foarte placut gustativ, catifelat, plin de vigoare, satisfacând cele mai rafinate gusturi.

Sunt vinuri seci cu o tărie alcoolica de 12-13% vol; nivelul lor calitativ justifică încadrarea lor la categoria vinurilor cu denumire de origine, fiind rasplatite cu numeroase distincții la concursurile naționale și internaționale .

La masă se poate servi alaturi de orice friptura din arne rosie . curcan sau vinat . Se asociază de minune cu brânzeturile afumate  servite la sfârsitul mesei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s