Soiuri autohtone pentru vinuri superioare.

                                                                                                                                                                        

                  Grasa de Cotnari. Este un soi românesc cultivat la Cotnari si Pietroasele. Strugurii sunt mijlocii, de forma cilindroconica, deseori aripati. Boabele sunt rotunde, usor ovale. Pielita subtire, galben – verzuie, cu pete ruginii. Acumuleaza la coacere o cantitate mare de zahar, producând vinuri tari, dulci, fine. Productiile sunt mijlocii, între 5 000 – 6 000 kg/ha.

   Feteasca alba. Are struguri cilindroconici, adeseori aripati. Sunt mici, cu boabele asezate dens si uniform. Boabele sunt sferice, cu pielita subtire, verde – galbuie. Are pulpa zemoasa, cu gust placut, caracteristic soiului. Da productii de 6 000 – 7 000 kg/ha. Este raionat în podgoriile din Transilvania si Moldova unde produce vinuri superioare, de o deosebita finete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s