CUABA PIRAMIDES LE 2008.

 Piramide LE 2008 este prima ediție limitată care vinde din  Cuba. Toate frunzele care intra în compoziția acestui trabuc au fost învechite minim doi ani. Plăcându-mi, în general, trabucurile produse de această marcă (în special Divinos) și fiind ziua națională, am pornit hotărât să savurez acest trabuc înarmându-ma cu un cutter în V frumos realizat, un chibrit cu bețe lungi și un pahar cu scotch single malt de 18 ani. Dar toate pregătirile se pare ca au fost în zadar Suprafața pătată, maro-maduro, lucios uleioasă cu nervuri încrețite. Aroma de cacao înainte de aprindere. Elastic la palpare, cu o umplutură îndesată. Forma este ușor conică.

Aroma este puternică (deși pe alte situri este catalogat ca fiind un trabuc cu o tărie medie), de cacao și cafea arsă, lemn și migdale, puțin caramel și ceva ierburi condimentate. Această aromă, care ar fi putut fi catalogata drept blândă, trece rapid către lemn-migdale astfel încât pare a fi mai degrabă un trabuc dominican, aspru și amar. Către final gustul devine amar, aproape nimic nemaiavând legătură cu ceea ce se poate numi un trabuc cubanez.

Tăierea am făcut-o cu partea laterală a cutterului. La toastare și aprindere am folosit trei bețe lungi de chibrit. Tirajul a fost bun, în schimb arderea s-a tot mutat de pe o parte pe alta fiind nevoie să o corectez de trei ori până la final. Scrumul a ajuns la 1,5cm.

La un an după apariție, în 2009, recenzorii îl cotau cam la 3,5 puncte și bănuiau că acest trabuc va deveni mai bun după doi ani. În 2011, la trei ani de la lansare constat că este încă un trabuc cu un gust aspru, amar, care arde prost și costă mult (cred ca  67 lei). Poate peste vreo zece ani merită reâncercat.

   Autor original  HUMIDOR. RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s