Semidry-demisec

        Vinurile demiseci

Vinurile demiseci difera de la o podgorie la alta , pentu un necunoscator in acest domeniu  este  putin mai greu de a recunoaste  diferenta intre viul sec si cel demisec .

Deoarece aceste doua categori de vinuri se aseamana in multe cazuri intre ele , uite un exemplu pe piata din rominia gasim multe categori de vinuri si podgori bune de nimic , te intrebi oare de ce sptun acest lucru , pentru ca nu pastreaza niste caracteristici clare , din nefericire sunt foarte populare pe piata din rominia  , faptul ca exista o gramada de soiuri de struguri din care urmeaza facut vinul nu inseamna neaparat ca trebuie sa fie si bun la gust .

    In bucatariile din rominia si sunt sigur ca si in cele din strainatate vinurile demiseci sunt folosite pe post de otet balsamic astfel fiind folosit la anumite preparate culinare spre exemplu : preparate din carne de vinat  , vita chiar si porc  , vinul rosu demisec si cel sec este de asemenea recunoscut de mari bucatari ca balsamul perfect si aromatizantul orcarui preparat din carne rosie,  ca e carne de vinat ,  vita sau porc , bine inteles vinurile demiseci rosii   sunt recomandate in restaorante de catre ospatari cu experienta in domeniul vinurilor , pentu  anumite preparate culinare din carne.

Vinul rosu sec si cel demisec se clasifica in functie de conţinutul de zaharuri.

Vinuri seci – cu un continut cuprins pana la 4,0 g/litru  inclusiv

Vinuri demiseci – cu zahar intre 4,01 g/litru  si 12 g/litru

Bine inteles in multe cazuri aceste mici amanunte(zaharurile) de gust chiar nu fac nici o diferenta inte un vin sec si demisec , de ce ? continutul de zaharuri este foarte mic dupa cum se vede in exemplul pe care lam dat in concluzie pentu un necunoscator e cam tot una.  

Uite niste exemple de vinuri recomandate de mine : cabernet sauvignon,pinot noir, cadarca, feteasca neagra .

Repet aceste vinuri sunt recomandate cu anumite preparate culinare spre exemplu : Muschi de vita la gratar acompaniat de o garnitura de cartofi naturi .

Medalion de caprioara cu cartofi taranesti

Chateubriand cu cartofi cips .

Muschi de porc la cuptor

Si multe altele  . Vinul demisec in frata este considerat ca aliment si se consuma controlat bine inteles la fiecare masa inportanta a zilei  .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s