Dry-sec

                Vinul rosu sec

vinul rosu este un produs gasit in multe varietati, reflectand diversitatea solului, a climatului si a culturii din care face parte.

Vinul contine antioxidanti, in special resveratrolul – care este gasit in samburii si pielita strugurilor. Importanta antioxidantilor este recunoscuta de mult ,antioxidanti  lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase impotriva atacului acestora, in regiunile din Franta in care se consuma alimente bogate in grasimi, de exemplu, rata de incidenta a atacurilor de corp este mult mai scazuta decat in alte zone ale globului – desi dieta este asemanatoare. Motivul?                                                        Francezii alatura mereu unei mese bogate un pahar de vin rosu.


Studiile de laborator au scos in evidenta faptul ca resveratrolul are si proprietati anti-cancerigene. Actiunea sa a fost observata in urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sange in jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspandirea celulelor bolnave in alte zone

Resveratrolul are un rol important si in subtierea sangelui. El actioneaza prompt, impiedicand trombocitele (celulele implicate in formarea cheagurilor de sange) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, resveratrolul poate impiedica aparitia infarctului.

Vinul rosu sec cauzeaza de asemenea si dureri de cap aceasta durere este cauzata de tanin, o substanta chimica responsabila pentru culoarea rosie si pentru gustul puternic al vinului rosu. Aceasta chimicala se gaseste de obicei in pielita strugurilor – de aceea este mult mai rar intalnita in cazul vinului alb.

printre cele mai mici neplaceri cauzate de alcool,   ,, problema caloriilor” este totusi demna de mentionat pentru cei care isi supravegheaza serios silueta. Nu are nici un rost sa te infometezi, dar sa dai buzna in vin. Un pahar de 125 ml contine aproximativ 80 de calorii, deci nu trece cu vederea acest lucru.

recomandarea mea pentru tine e de a incerca sa combini la fel ca Francezi vinul cu diferite preparate culinare spre exemplu : carnea de vita : muschi de vita la gratar

-carnea de vinat : medalion de caprioara

– Chateubriand

          la rindul lor aceste preparate nu trebuie consumate fara un vin rosu sec de calitate. uite citeva exemple de vinuri bune in romania:  cadarca de minis .

-merlot (inseamna  sec) recas

– davaio

doar citeva exemple de vinuri pentru a nu face reclama acestor podgori  oricum daca te intereseaza detali despre un vin si bine inteles recomandarile mele pentru a combina vinul rosu sec cu un preparat culinar special  lasami un comentariu  si am sa iti raspund cu mare placere .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s