JADE CHEROOTS-NO.2

Trabucul are o culoare maro închisă cu pete spre negru pe alocuri. Suprafața este foarte tare, fiind asemănătoare cu trabucurile toscane. Mirosul înainte de aprindere este unul de tutun foarte bine fermentat cu iz înțepător de brânză. Vine împachetat într-o foiță de hârtie albă (înveliș similar cu cel folosit la trabucurile Fonseca), peste care este aplicată o banderolă poleită pe care scrie Jade Cigar.

Construcție: Aprinderea se face destul de greu, trabucul fiind foarte îndesat, de duritatea apropiată de cea a lemnului. Tirajul este ușor îngreunat, arderea este bună. Scrumul are o lungime de aproximativ 1cm și o culoare gri deschis. Arderea este lentă, trabucul arzând mai bine de o jumătate de ora, în ciuda dimensiunii mici.

Aroma: Trabucul are la început o aroma interesantă, de ierburi aromate, eucalipt, piper verde proaspăt măcinat, cafea și un gust ușor sărat. Nuanța ușor mentolată se pierde după câteva pufuri, predominantă rămânând până către final aroma de naut, cu o tărie slabă spre mediu. Aroma rămasă în camera nu este tocmai plăcută.

Valoare: Nu știu cât costă acest trabuc. L-am primit la abonamentul de la Cigar Connoisseur (la care vreau să renunț de mult timp deoarece nu merită dar…). Este interesant de încercat pentru a vă satisface curiozitatea și se potrivește la o cafea. La vara, in aer liber!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s