Instruirea degustătorilor în vederea autorizării, sau cea a somelierilor, este normal să se facă la nivel central. Nu ar fi însă lipsit de interes ca pe plan interjudețean și chiar județean să existe posibilitatea de a se însuși în vederea formării aptitudinilor pentru degustare și în cazul amatorilor.

   Însușirea, sub forma cursurilor de inițiere, s-ar putea face în cadrul Stațiunilor de cercetare-dezvoltare viti-vinicolă sau Universităților de specialitate, cu sprijinul Oficiilor județene pentru consultanță agricolă.

           Organizarea cursurilor de inițiere a degustătorilor amatori.

 cursurile de inițiere ar trebui să aibă o durată de 60 ore și să se desfășoare pe o durată de 3 luni ( 12 săptămâni a câte 5 ore )

  Candidați au o pregătire de cel puțin zece clase elementare, trebuie să aibă un minim de cultură generală pentru a-și putea însuși cunoștințele specifice analizei senzoriale. Nu este necesară practică în domeniu. Ca și în cazul degustătorilor, instruirea se face în mod obligatoriu în două etape. În prima etapă, care este eliminatorie, se testează aptitudinile candidaților pentru a degusta. Candidați care nu au acuitate senzorială pentru a percepe caracteristicile vinurilor, nu pot merge mai departe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s