Etapa a II-a – tehnica analizei senzoriale

Posted: January 3, 2012 in Aprecierea calități vinulurilor prin degustare.
Tags: , , , , , ,

        În această etapă se predau cunoștințele teoretice și se efectuează lucrările practice pe mostre de vinuri reprezentative.

              Prelegerile se referă la :

        – Cunoștințe despre podgoriile României, soiuri de viță de vie recomandate și autorizate pe podgorii, tehnologia producerii vinurilor albe și roșii, vinuri cu denumire de origine controlată;

        – Obiectivele degustări și performanțele acesteia;

        – Factori care condiționează reușita degustării ( localuri, dotări, paharul de degustare, ordinea de degustare );

        – Compușii vinurilor cu importanță pentru însușirile organoleptice ale vinului;

        – Organele de simț, senzoriale;

– Tehnica degustării;

– Notarea însușirilor.

Cea mai mare pondere a instruirii o deține lucrările practice pe vinuri.

Gama de vinuri care se va prezenta, va fi cât mai largă, iar vinurile reprezentative .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s