LIMONCELLO

Posted: December 27, 2011 in BĂUTURI SPIRTOASE
Tags: , , , , ,

Limoncello este unul dintre spirtoasele care câștigă din ce în ce mai mult teren în lumea celebrităților muzicii și a starurilor de cinema. După cum precizează și numele, limoncello este un lichior cu aromă de lămâie, originar din Italia, mai precis din sudul ei. În comparație cu alte lichioruri, limoncello a fost creat pornind de la premiza “cu cât mai simplu cu atât mai bun”, deoarece în loc să conțină multe plante limoncello are doar patru ingrediente: coaja de lămâie, alcool, apă și zahăr. Rețeta originală prevede folosirea lămâilor Sorrento pentru limoncello, dar se pot folosi la fel de bine și alte lămâi. După încheierea procesului de producție, produsul final este un lichior de culoare galbenă cu un gust puternic de lămâie, care este dulce și nu acru.
Multa lume își imaginează că din moment ce limoncello este un lichior de lămâie ar trebui să fie acru, dar ceea ce nu înțeleg este că acesta nu conține suc de lămâie. Primul pas în producerea acestui lichior este extracția de uleiuri din coaja de lămâie, lucru realizat prin îmbibarea acesteia în alcool. Urmatorul pas îl constituie adăugarea siropului de zahăr (sau zahăr simplu) și diluarea produsului la concentrația dorită de alcool. În lume sunt disponibile mai multe tipuri de limoncello din moment ce nimeni nu controlează sau supraveghează procesul de producție în mod strict. Prima diferență este dată de felul lămâilor folosite deoarece fiecare regiune folosește propriile lămâi. Altă diferență este impusă de calitatea ingredientelor folosite. Majoritatea acestor lichioruri au o spirtoasă de baza neutră, dar pot fi folosite și spirtoase aromate dând băuturii o nouă aromă și o complexitate mai mare.

Limoncello face parte din noul val de spirtoase care a trecut de la obscuritate la celebritate peste noapte. Desigur că importanța acestuia a sporit datorită reclamelor făcute de celebrități precum Danny DeVito, care la scurt timp după ce a mentionat limoncello într-un interviu televizat și-a lansat propria linie. De asemenea cântareața pop Avril Lavigne care este un fan înrăit limoncello și aflându-se în strânsă legătură cu acesta scris și înregistrat un cântec sub influenta acestuia, numele fiind menționat chiar și în versuri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s