IRISH CREAM

Posted: December 27, 2011 in BĂUTURI SPIRTOASE
Tags: , , , , ,
Irish cream este probabil unul dintre cele mai cunoscute din lume, deși foarte mulți oameni cunosc foarte puține lucruri despre acesta.
Irish cream s-ar potrivi cel mai bine categoriei lichiorurilor datorită conținutului său de alcool (15-20%), în realitate însă, după cum și numele sugerează, acesta este un lichior cremă. De obicei, această încântare cremoasă este servită în special de doamne, sec cu puțină gheață, dar datorită aromei și texturii poate fi folosită și în băuturi calde (cafea) sau în cocktail-uri.
Practic Irish Cream este un compus pe bază de Irish whiskey, cafea, frisca/smântână și alte ingrediente, iar acesta este motivul principal pentru care acesta este atât de utilizat într-o mulțime de cocktail-uri și băuturi. De fapt Irish cream merge bine cu orice spirtoasă pe bază de cafea sau cu whisky fiind de obicei folosit în combinații cu spirtoase mai puternice. Spirtoasele mai puternice dau lichiorului mai multă tărie, iar acesta, datorită dulceții, oferă întregii băuturi o aromă mult mai plăcută.Prin amestecul dintre Irish cream și o spirtoasă mai puternică sau obținut niște shooters excepționale, unul dintre ele fiind Slippery Nipple care este practic Sambuca în care se toarnă Irish Cream. Un alt shooter, la fel de celebru, este Cumshot, pe bază de orice fel de whisky.
Chiar dacă Irish Cream este recunoscut pe plan international prin nume, foarte puțini oameni știu și alte lucruri pe lângă denumire. Oamenii au concepția greșită ca Irish Cream este ingredientul alcoholic din Irish coffee, care este în realitate cafea, Irish whisky și frișcă. Dar în final, aceste fapte nu contează prea mult, ceea ce este important este că Irish Cream este un lichior extraordinar (lichior crema), find un ingredient cunoscut ce se găsește în orice bar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s