GIN

Posted: December 27, 2011 in BĂUTURI SPIRTOASE
Tags: , , , , ,

Ginul este una dintre cele mai populare băuturi spirtoase și, chiar dacă acesta a atins apogeul în Anglia, este cunoscut pe plan internațional și oarecum iubit. O mulțime de cocktail-uri celebre sunt pe bază de gin sau folosesc ginul ca ingredient, dar în ciuda acestui lucru, majoritatea celor care prefera ginul nu știu foarte multe despre băutura lor favorita.

O mulțime de oameni cred că Ginul este de origine engleză acest lucru se datorează faptului că cel mai cunoscut tip de gin este London Dry GIN, dar există și alte tipuri de gin, care sunt mai mult sau mai puțin diferite între ele.
Să începem prin a recunoaște că ginul este o spirtoasă de culoare albă obținută din cereale, aromata cu boabe de ienupar. Acesta este punctual în care asemănările dintre diferitele tipuri de gin se sfârșesc, deoarece chiar dacă aroma de boabe de ienupar este cea mai puternică există mult mai multe arome, care pot fi găsite la o privire mai atentă. În ceea ce privește producția avem două categorii de gin: gin distilat și gin compus. Diferența constă în faptul că la producerea ginului distilat, după ce aromele sunt adăugate băuturii spirtoase obținute din cereale, întregul amestec este redistilat și astfel se obține produsul final, în timp ce ginul compus nu este redistilat după ce aromele au fost adăugate. London Dry Gin este un gin distilat. Sloe gin este un alt gin foarte cunoscut care nu reprezintă un alt tip de gin, fiind doar unul aromat cu boabe de porumb.

În prezent există reglementări stricte privind producția și promovarea vânzării de gin. De exemplu, “London gin” trebuie să fie distilat în întregime, cu excepția cantităților foarte mici de ingrediente ce nu pot fi supuse distilării. O modalitate de a descoperi dacă un anumit gin este de calitate superioară, este gradul de “uscăciune”, ginul fiind în comparație cu alte spirtoase foarte sec. Acesta este unul din motivele pentru care ginul foarte rar se bea sec, acesta fiind amestecat în cocktail-uri și în long drinks cu elemente mai dulci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s