Accesorii pentru trabucuri

Posted: December 2, 2011 in nautati
            Accesorii pentru trabucuri
              Un cadou frumos ar putea fi din gama accesoriilor folosite de fumatorii de trabucuri: un humidor, o bricheta, un cutter sau o scrumiera. Bineinteles, ii poti face un cadou complet, mai ales daca este incepator, cuprinzand cele 4 accesorii si o cutie de trabucuri.
              Daca pentru alegerea scrumierei, totul tine de aspect (trebuie totusi sa fie o scrumiera pentru trabucuri, nu pentru tigarete), celelalte accesorii trebuie sa fie in primul rand bune, din punct de vedere functional.
Un humidor bun, este placat la interior cu lemn de cedru (nu furniruit), iar cutia ar fi de preferat sa fie din lemn masiv, nu MDF sau alte tipuri de carton presat. Un humidor bun nu ar trebui sa coste mai putin de 500-600 lei dar atentie, exista si humidoare scumpe, cu balamale aurite si tot felul de prelucrari, care costa mult dar nu sunt neaparat si bune.
               Pe piata romaneasca, cele bune sunt branduite si costa destul de mult.
Bricheta trebuie sa fie speciala, pentru trabucuri. Aceste brichete sunt fie cu flacara mare, fie cu flacara jet (asemanatoare celor pentru vant) si aici pot fi cu un jet pana la 3-4. Principala caracteristica a unei brichete pentru trabucuri este ca trebuie sa reziste la o aprindere indelungata, fara sa se incinga sau sa se topeasca partile din plastic. O bricheta obisnuita nu rezista mai mult de 20 secunde fara sa inceapa sa se deterioreze. Gazul folosit trebuie sa fie inodor. O bricheta buna si estetica, are un pret de pornire in jur de 100 lei. Cele de lux ar putea costa si in jur de 1000 lei. Una doar buna, poate fi achizitionata la 50-60 lei.
Cutterul, indiferent de forma, trebuie in primul rand sa taie bine. La fel, preturile variaza in functie de brand, dar un cutter bun, fara pretentii estetice, costa in jur de 15 lei. Unul de firma costa cateva sute de lei.
Tot la gama acesorii ar mai putea intra etuiurile pentru trabucuri sau humidorul pentru calatorie (un humidor cu o capacitate mai mica).
O solutie buna ar putea fi sa cumperi un kit complet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s